Training

Playback Theatre: intervisie die verder gaat dan praten alleen

 

Inhoud

Playback Theatre of Terugspeeltheater is oorspronkelijk een vorm van improvisatie theater waarin het publiek verhalen vertelt over hun leven en deze op het podium tot leven gewekt worden. Doel was om op scholen, in gevangenissen en verzorgingstehuizen personen uit alle lagen van de samenleving aan te moedigen om verhalen te delen die hen raakten.

Dit concept heeft over de hele wereld mensen geïnspireerd. En het is uitgegroeid tot onder meer een tool waarmee je moeilijke onderwerpen op een vrolijke en lichte manier bespreekbaar kunt maken.

Tijdens de Playback spelen de deelnemers elkaars verhalen na, zonder deze zwaar te maken, en bespreken dit na afloop. Het effect is dat deelnemers inzicht krijgen in de gedachtegang en gevoelens van alle partijen. Het is een vorm van feedback die diep binnenkomt en doorgaans op veel begrip kan rekenen.

Door samen te spelen en na te spreken, ontstaat er bovendien een sterke teambinding. Kortom, het leent zich uitstekend voor intervisiedoeleinden en levert het team meer op dan de gebruikelijke intervisievormen. 

Aanmelden of meer informatie nodig? Bel of mail me!